Open brief aan hulpbisschop Mutsaerts: Geen medewerking aan JFVD-kroegcollege

woensdag 26 april 2023

Onderstaande open brief stuurde ik naar hulpbisschop Mutsaert van Bisdom Den Bosch, via info@bisdomdenbosch.nl Hierbij de oproep om soortgelijke oproepen dezelfde kant op te sturen en/of anderszins wereldkundig te maken.

Open brief aan hulpbisschop Mutsaerts

Geen medewerking aan JFVD-kroegcollege!

Mijnheer Mutsaert,

Mij bereikt het bericht dat u op 6 mei 2023 in Breda een kroegcollege – whatever that may be – gaat geven op een bijeenkomst van de JFVD, de jongerenorganisatie van het Forum voor Democratie. Blijkens de aankondiging vind men zoiets gezellig. Ik niet. Het FVD en haar jongerenclub zijn extreem-rechtse, fascistische organisaties. Elke instelling en elke persoon die het woord ‘naastenliefde’ zonder aanzien des persoons serieus neemt, hoort medewerking aan deze fascistische partij en haar jongerenclub te weigeren.

Door te spreken op een bijeenkomst van deze fascistenclub geeft u fascisme, rechts-extremisme en de bijbehorende haat een erkenning en een krediet dat deze gevaarlijke verschijnselen helemaal niet verdienen. U draagt daarmee bij aan het gevaar dat mensen die door het fascisme worden bedreigd lopen: vluchtelingen, mensen van kleur, mensen met een andere seksualiteit dan hetero en een ander gender dan cis, en uiteindelijk alle mensen die het met het fascistische doel van een autoritaire patriarchale witte etnostaat niet eens zijn. Al deze mensen, en al diegenen die solidair met deze mensen proberen te zijn op basis van gelijkwaardigheid, kunnen uw bijdrage aan een JFVD-bijeenkomst niet anders ervaren dan als een liefdeloze klap in het gezicht.

Bij deze vraag ik u met klem om van uw medewerking aan deze JFVD-avond af te zien.

groet,

Peter Storm, antifascist,

Tilburg